612.386.5154

Prestige Office Hotel Lobby Design

ASID Award Winner - Best Branded Space
featured in MSP Business Journal Magazine
featured in MSP Business Journal Magazine

Hotel Lobby Design Pictures

Looking for Hotel Lobby Design?

Hotel Lobby DesignSpecializing in luxury destination experiences for customers all over the world, this client’s goal was to create a comfortable, sophisticated work environment at their chic new location.  A strong supporter of sustainability, the client fully supported the repurpose and reuse of as many existing materials as possible, while creating a welcoming and refined space.

The entire space has a contemporary and sophisticated vibe with a refined nod to the world of travel with a large world map located next to the kitchen, where a casual and eclectic lounge hosts clients and visitors.

The original hardwood floors of the charming old building had already been sanded down to the nail heads so little could be done to refinish them. Rather than lose their charm, they were cleaned and polished to take advantage of the character and patina – imperfections and all.

Several repurposed materials, including salvaged barn wood, aged framed windows, glass and metal barn doors, are used throughout the space. Keeping minimal waste and functionality as high priorities, a precious stack of tempered glass was saved from demolition by the designer and used to bring the energy efficient concept of “day lighting” to the entire space. The glass was employed as daylight filters, space defining walls and elegant white boards, saving on electrical costs and adding a welcoming atmosphere.

In the kitchen, a piece of natural stone tops the island, which was created from repurposed barn wood from an owner’s family farm. Directly overhead, lights that were once in the rafters were repositioned to increase functionality while others were reinvented as wall sconces. The original kitchen cabinetry was turned on its side to create a new storage area for janitorial supplies. The original kitchen countertop was cut and moved to serve as the charging bar for visitors and commuters.

 

Looking for Hotel Interior Design?

Get In Touch